kavos pupeles  

Kavos pupelių pasirinkimas: Kaip išsirinkti tinkamiausią kavą? Kavos pupelių pasirinkimas, gali būti ne toks ir paprastas reikalas, atsižvelgiant į tai kiek daug jos šiuo metu yra rinkoje. Atrodo tiek fizinių tiek internetinių parduotuvių, lentynos tiesiog raibsta nuo kavos pupelių pasirinkimo gausos. 

Tai kaip išsirinkti tokią kavą, kuri būtų pati skaniausia Jums?

Jeigu norite atrasti mėgstamiausią kavos rūšį, gali tekti įdėti šiek tiek laiko ir pastangų, bet rezultatas turėtų pasiteisinti ir suteikti malonumo.

 Renkantis kavą, reiktų atkreipti dėmesį į kavos skrudinimo datą, kuo šviežesnis pupelių skrudinimas, tuo aromatingesnė ji bus.

Tai pat labai svarbu surasti atsiliepimų apie tam tikrą kavos rūšį. Nors dėl skonio nesiginčijama, bet visada naudinga paskaityti kitų žmonių atsiliepimą apie ragautą produktą.

Pradėjus ieškoti jums labiausiai tinkančios kavos, reikėtų atkreipti dėmesį į kavos ruošimo būdą.

Geriausia kavą ragauti pupelėmis ir jas sumalti prieš pat ruošiant kavą.

Jeigu ruošite kava prancūziškame kavinukę labiausiai tinkamos yra ryškaus aromato ir skonio kavos pupelės. Dažniausiai tokių pupelių kilmės šalis – Kolumbija. Ryškesnio skonio ir tamsesnio skrudinimo kava taip pat yra labai tinkama pieniškų kavų mėgėjams, nes tokiu atveju, nepasimeta kavos skonis.

Kavos pupelės iš Etiopijos, Kenijos  ar Brazilijos bus lengvesnio skrudinimo puikiai tinkamos gaminti užpilamą kavą arba naudoti su „Aeropress“ kavos ruošimo prietaisu, kuris taip pat labai gelbsti kelionėse. Mažas ir patogus įrenginis nereikalaujantis elektros energijos, bet per kelias sekundes pagamina puikią kavą. Nepakartojamas daiktas kelionėse.

Pasaulyje labiausiai paplitusios dvi kavos pupelių rūšys: arabika ir robusta.

Arabika kavos pupelės yra vertinamos visame pasaulyje dėl savo švelnaus, lengvo ir subtilaus skonio ir aromato.

 

Tuo tarpu Robusta kavos pupelės - stipresnio skonio, dažnai ši pupelių rūšis yra pigesnė dėl to, kad yra atsparesnė kenkėjams ir užauginama greičiau ir paprasčiau negu Arabika.

Robusta kavos pupelėse yra daugiau kofeino ir jų skonis mažiau rafinuotas.

Kartais abi šias pupelių rūšis proporcingai maišo tarpusavyje, vieni mėgsta 100% arabika, kitiems labiau patinka deginto skonio ir aromato kava kurios visą arba didelę dalį sudaro Robusta pupelės o dar kitiems patinka Arabikos ir Robustos mišiniai.

Norint atrasti savo mėgstamiausią kavą, būtina yra tyrinėti ir ragauti kuo daugiau įvairios kavos rūšių.

Susisiekite su „HotCup“ komanda! Mūsų kontaktus rasite ČIA. 

 

 

 

 

 

 

Nerijus Aleškevičius

Parašykite komentarą