Kokybiškas ir profesionalus kavos aparatas.

Kaip išsirinkti kokybišką ir skaniausią espresso kavą, gaminantį, kavos aparatą? Italija- Espresso gėrimo gimtinė. Espresso itališkai reiškia-išspaustas. Gero espresso kelionė prasideda nuo pupelės užauginimo, atrinkimo ir skrudinimo. Tikriems espresso mėgėjimas ir žinovams tikrai žinoma, kad ne kiekvienas kavos aparatas gali išspausti tikrai skanų ir gerą espresso. Espresso esmė - tai intensyvus skonis ir plati aromatų gausa mažame puodelyje (25-30ml). Specialiai sureguliuoto smulkaus malimo 7g. pupelių spaudžiama 90℃ temperatūros įkaitintu vandeniu. Spaudimo stiprumo 9atm. Kokybiška, šviežiai skrudinta ir smulkiai sumalta kava yra esminis šio gėrimo pagrindas.   O espresso aparatas neatsiejama jo dalis. 1901m. Luigi Bezzera išrado ir užpatentavo pirmąjį tikrą vieno gurkšnio...

Skaityti daugiau

Kavos pupelių pasirinkimas: Kaip išsirinkti tinkamiausią kavą?

  Kavos pupelių pasirinkimas: Kaip išsirinkti tinkamiausią kavą? Kavos pupelių pasirinkimas, gali būti ne toks ir paprastas reikalas, atsižvelgiant į tai kiek daug jos šiuo metu yra rinkoje. Atrodo tiek fizinių tiek internetinių parduotuvių, lentynos tiesiog raibsta nuo kavos pupelių pasirinkimo gausos.  Tai kaip išsirinkti tokią kavą, kuri būtų pati skaniausia Jums? Jeigu norite atrasti mėgstamiausią kavos rūšį, gali tekti įdėti šiek tiek laiko ir pastangų, bet rezultatas turėtų pasiteisinti ir suteikti malonumo.  Renkantis kavą, reiktų atkreipti dėmesį į kavos skrudinimo datą, kuo šviežesnis pupelių skrudinimas, tuo aromatingesnė ji bus. Tai pat labai svarbu surasti atsiliepimų apie tam tikrą kavos rūšį. Nors...

Skaityti daugiau