Kokybiškas ir profesionalus kavos aparatas.

Kaip išsirinkti kokybišką ir skaniausią espresso kavą, gaminantį, kavos aparatą? Italija- Espresso gėrimo gimtinė. Espresso itališkai reiškia-išspaustas. Gero espresso kelionė prasideda nuo pupelės užauginimo, atrinkimo ir skrudinimo. Tikriems espresso mėgėjimas ir žinovams tikrai žinoma, kad ne kiekvienas kavos aparatas gali išspausti tikrai skanų ir gerą espresso. Espresso esmė - tai intensyvus skonis ir plati aromatų gausa mažame puodelyje (25-30ml). Specialiai sureguliuoto smulkaus malimo 7g. pupelių spaudžiama 90℃ temperatūros įkaitintu vandeniu. Spaudimo stiprumo 9atm. Kokybiška, šviežiai skrudinta ir smulkiai sumalta kava yra esminis šio gėrimo pagrindas.   O espresso aparatas neatsiejama jo dalis. 1901m. Luigi Bezzera išrado ir užpatentavo pirmąjį tikrą vieno gurkšnio...

Skaityti daugiau

Kava pagal šalį – kuo skiriasi Centrinės ir Pietų Amerikos šalių pupelės?

Ne paslaptis, jog pirmieji ir esminiai kavos skirtumai gimsta dar pupelių augimo metu. Lygindami kavos augimo procesą skirtinguose pasaulio regionuose pastebėsime, jog skiriasi ne tik klimato sąlygos ar kavos rūšys, bet ir auginimo metodai, o kartu – ir išgaunami skoniai, kuriais pasižymi kava.
Skaityti daugiau