Kaip išsirinkti kokybišką ir skaniausią espresso kavą, gaminantį, kavos aparatą?

Italija- Espresso gėrimo gimtinė. Espresso itališkai reiškia-išspaustas.

Gero espresso kelionė prasideda nuo pupelės užauginimo, atrinkimo ir skrudinimo.

Tikriems espresso mėgėjimas ir žinovams tikrai žinoma, kad ne kiekvienas kavos aparatas gali išspausti tikrai skanų ir gerą espresso.

Espresso esmė - tai intensyvus skonis ir plati aromatų gausa mažame puodelyje (25-30ml).

Specialiai sureguliuoto smulkaus malimo 7g. pupelių spaudžiama 90 temperatūros įkaitintu vandeniu. Spaudimo stiprumo 9atm.

Kokybiška, šviežiai skrudinta ir smulkiai sumalta kava yra esminis šio gėrimo pagrindas.  

O espresso aparatas neatsiejama jo dalis.

1901m. Luigi Bezzera išrado ir užpatentavo pirmąjį tikrą vieno gurkšnio espresso gėrimo, gaminimo aparatą, kuris ir gyvuoja iki šių dienų.

Mechanizmas per kurį praeidavo įkaitintas vanduo , taip pat veikdavo kaip temperatūros reguliarotrius, kuris vandens talpose temperatūrą sumažindavo nuo 120℃ iki 90℃.  

 Espresso aparatai sukurti taip, kad kavos ekstrakcija būtų išspausta, sureguliuoto slėgio dėka.

Taip paruošta kava yra labiau koncentruota, su daug poskonio ir be galo aromatinga.

Teisingai paruoštas espresso turetų būti tirštas su standžia puta puodelio viršuje.

Profesionalūs kavos aparatai gali pagaminti jums tokį gerą espresso, kokio dar niekur pasaulyje nesat ragavę net ir Italijoje.  

Kavos aparatams, skirtais ruošti espresso gėrimus, rekomenduojama naudoti tamsesnio skrudinimo kavos pupeles. Dažnu atveju jos dėl tokio skrudinimo lygio gali būti šiek tiek stipresnio skonio.

Šiais laikais kavos gaminimo mašinos užima ganėtinai svarbią vietą tiek namų aplinkoje, tiek šiuolaikinio biuro erdvėje.

Darbdaviai dažnai stengiasi sukurti kuo patogesnes sąlygas savo darbuotojams, o kava darbe skaitoma kaip privalomas ir įprastas dalykas, o dar jeigu tas dalykas yra tikrai kokybiškas, darbuotojas tikrai bus laimingas.  Dėl to biurai šiais laikais turi geriausius, greitai ir kokybiškai gaminančius kavą,  bet su tokiais aparatais žaidimo nedaug. Juos sureguliuoja tiekėjai ir vartotojas jau gauna kavą pagamintą specialiai tam tikrai geriamai rūšiai toje vietoje, kurioje jis funkcionuoja.

Namuose tuo tarpu jau visai kitas reikalas, kadangi yra galimybė pasistatyti kavos aparatą kuriam reikės skirti laiko norint paragauti tokio espresso apie kokį svajojote.

Visi nustatymai sureguliuoti pagal jūsų poreikius ir pagaidavimus gali suteikti progą kiekvieną dieną ragauti geriausios it gardžiausios espresso kavos.

Todėl viskas jūsų ir jūsų kavos aparato rankose.  

Dažniausiai kavos ir kavos aparatų parduotuvėse galite gauti daug naudingos informacijos ir konsultacijos jums rūpimais klausimais. Todėl drąsiai klausinėkite ir domėkites.

www.hotcup.lt galite rasti dideli pasirinkimą aukščiausios klasės kavos aparatų, šviežiai skrudintos maltos kavos ir kavos pupelėmis.

Visos geriausios kelionės ir pažintys gyvenime prasideda nuo visai mažų dalykų, tokių kaip noras, smalsumas ir žingeidumas.

Iškilus klausimams , mes visda pasiruošę padėti -  HOTCUP

Nerijus Aleškevičius

Parašykite komentarą