Kiekvienas kavos puodelis – stebuklingas. Kava mus budina ankstyvą rytą, įkvepia produktyvumo mieguistą popietę, suteikia šypseną net ir niūriausią dieną. Visgi, tikroji kavos magija įvyksta tada, kai atrandame savo skoniui tobulas kavos pupeles.

Kaip kava ir jos skonis skiriasi pagal šalį?

Ne paslaptis, jog pirmieji ir esminiai kavos skirtumai gimsta dar pupelių augimo metu. Lygindami kavos augimo procesą skirtinguose pasaulio regionuose pastebėsime, jog skiriasi ne tik klimato sąlygos ar kavos rūšys, bet ir auginimo metodai, o kartu – ir išgaunami skoniai.

Dėl šios priežasties šiandien kviečiame jus virtualiai pakeliauti po kavos pasaulyje lyderiaujančius Centrinės bei Pietų Amerikos regionus ir kartu patyrinėti, kaip kavos skonis skiriasi pagal kilmės šalį.

Tiesa, labai svarbu suprasti, kad kiekvienas kavos ūkis, nepriklausomai nuo regiono ar šalies, mums pasiūlo vis naujas skonines kavos patirtis, o žemiau „HotCup“ kavos profesionalai jums pateikia tik ryškiausius kavos šalis vienijančius bruožus.

    Prieš pradedant kavos palyginimą, norime užbėgti įvykiams už akių ir atsakyti į keletą klausimų, kurie gali iškilti beskaitant:
      • Ką reiškia lengvas, vidutinis ar tvirtas kavos kūnas? Kavos kūnas - tai kavos konsistencija, nugulanti puodelyje. Jei pupelių rūšis yra lengvo kūno, tai reiškia, kad puodelyje ji virs skystesnės ir laisvesnės konsistencijos kava. Tuo tarpu tvirto kūno kava savo konsistencija bus artimesnė likeriui ar sirupui. Tiesa, svarbu suprasti, jog nei viena iš šių charakteristikų nėra geresnė ar blogesnė. Kavos kūnas – skonio reikalas!
      • Kaip išgaunami kavos aromatai, natos ir skonio akcentai? Galime jus nuraminti, jog žemiau pateikiamos skonio charakteristikos yra absoliučiai natūralios. Pupelių skonį ir aromatą formuoja klimato sąlygos bei iš dirvos augimo metu gaunami mikroelementai. Dėl šios priežasties, renkantis aukštos kokybės kavos pupeles ar maltą kavą, baimintis dirbtinių, pridėtinių elementų visai nereikėtų.
      Kava iš Pietų Amerikos

      Meksika // Lengva ir subtili kava: švelnios skoninės savybės, ryškios riešutų natos

      Meksika – dešimties daugiausiai kavos pupelių pasaulyje užauginančių šalių gretose. Aukštos kokybės meksikietiškos kavos pupelės labai dažnai pateikiamos kaip sinonimai gurmaniškos kavos apibrėžimui ir yra vertinamos dėl savo lengvo kūno bei mažo rūgštingumo. Neretai meksikietiškos kavos puodelyje išryškėja subtilios riešutų natos ir švelnūs šokoladiniai akcentai.  

      Geriausiomis tituluojamos meksikietiškos kavos pasižymi subtiliu skoniu, švelnia rūgštele ir maloniu, tarsi vyno sausumu.

      Norintiems atrasti puikiausius meksikietiškos kavos skonius, rekomenduojame išbandyti kavos pupeles iš Meksikos. Skanaudami šią kavą atrasite subalansuotą saldumą – subtilią juodojo šokolado bei riešutų natų dermę.

      Brazilija // Kreminės konsistencijos kava su vyraujančiomis šokolado, riešutų bei vaisių natomis

      Brazilija – didžiausia kavos tiekėja, užauginanti beveik trečdalį viso pasaulio kavos pupelių. Vien šalies viduje galima suskaičiuoti 14 didžiųjų kavos auginimo regionų, iš kurių kiekviename – skirtingos tradicijos, metodai ir skoniai.

      Tiesa, žvilgtelėjus atidžiau, išryškėja kelios skonio bei tekstūros charakteristikos, vienijančios didžiąją dalį šalies ūkių produkcijos. Braziliška kava garsėja švelniai saldžiu, riešutų ir šokolado poskoniu. Gana dažnai braziliškose kavos pupelėse išryškėja ir karamelės bei švelnios vaisių natos. Taip pat braziliška kava garsėja turtinga, kremine tekstūra ir itin silpnu rūgštumu.

      Svarbu paminėti, jog istoriškai Brazilijoje daug dėmesio buvo skiriama stipresnių pupelių išgavimui, todėl ypatingai daug šalyje užauginamų bei skrudinamų pupelių naudojamos stipriems espresso mišiniams. Visgi, nereikėtų apsigauti – Brazilija toli gražu ne vien espresso!

      Norintiems atrasti gerąsias braziliškos kavos patirtis, rekomenduojame išbandyti „HotCup Brazil Fazenda Rainha“ pupeles. Puodelyje jos virs vidutinio intensyvumo, maloniai saldžiai karčia kava, su aiškiai išreikštomis kakavos bei šokolado natomis, riešutų sviesto ir karamelės poskoniu.

      Kolumbija // Ryškios tekstūros ir intensyvumo kava, su aiškiai išreikštomis uogų natomis

      Kavos gurmanai ir profesionalai sutiks, jog kolumbiška kava – viso pasaulio kavos gerbėjų favoritė. Kolumbijoje užauginamos pupelės puodelyje virsta švelniu saldumu, subalansuotais uogų ir tropinių vaisių aromatais bei sodria, kremine tekstūra išsiskiriančia kava. Kolumbiška kava visame pasaulyje vertinama dėl švelnaus, tačiau turtingo ir subalansuoto savo skonio bei aromato.

      Įdomu tai, jog diskutuodami apie užauginamos ir gaminamos kavos kokybę kitose valstybėse, akcentuojame skrudinimo ir virimo procesų svarbą. Pristatydami kolumbiškos kavos išskirtinumą privalome paminėti ir auginimo sąlygas. Kolumbija yra šalis, kuri savo klimato bei reljefo sąlygomis yra beveik tobula kavos pupelių auginimo procesams, o šis pranašumas atsiskleidžia beveik kiekviename kolumbiškos kavos puodelyje.

      Norintiems atrasti aukštos kokybės kolumbišką kavą bei susipažinti su šioje šalyje užauginamų pupelių išskirtinumu, rekomenduojame išbandytiHotCup Columbia pupeles. Puodelyje jos virs lengvos, kreminės tekstūros kava, kurioje išryškės ir saldžiarūgštės spanguolių, sodrios graikinių riešutų, kakavos ir rudojo cukraus natos.

      Gvatemala // Subalansuoto skonio kava, išsiskirianti sodriomis šokolado natomis, lydimomis vaisių ir citrusų rūgštelės

      Gvatemala – mėgstamiausia kavos gurmanų ir fanatikų šalis Centrinėje Amerikoje. Šalyje auginamos kavos pupelės išsiskiria tvirtu savo kūnu, turtingu šokolado bei kakavos aromatu ir tarsi irisinį saldainį primenančiu gardžiu saldumu.

      Tiesa, priklausomai nuo šalies regiono, Gvatemaloje užaugintose pupelėse dažnai išryškėja ir kiek aukštesnio lygio rūgštingumas, primenantis aromatingus citrusus, vaisius, įvairius prieskonius ar net gėlių tonus.

      Norintiems atrasti ši puikiai subalansuotą kavos saldumo ir rūgštumo kompleksą, rekomenduojame išbandyti kavos pupeles iš Gvatemalos. Puodelyje jos virs intensyvia, subalansuota ir tvirto kūno kava, kurios šokoladinius tonus lydės gaivi vaisinė rūgštelė.

      Peru // Pikantiškomis žolelių, riešutų, slyvų natomis išsiskirianti vidutinio rūgštingumo kava

      Kavos profesionalai Peru kavą įvardija kaip aromatingą ir kvapnią, pasižyminčia vidutiniu rūgštingumu ir vidutinio tvirtumo kūnu. Kitai tariant, auksiniame viduryje tarp itin skystų, itin tirštų bei itin rūgščių ar visai švelnių kavų.

      Perujietiškos kavos puodelyje labai dažnai išryškėja žolelių ir minkštų vaisių natos bei riešutų akcentai. Priklausomai nuo regiono, kuriame pupelės užauginamos, kavoje gali atsiskleisti ir šokolado ar citrusų motyvai.

      Norintiems atrasti labai šarmingą perujietiškos kavos skonį, rekomenduojame išbandyti „HotCup“ pupeles iš Peru. Puodelyje jos virs švelnia, kremine, gerai subalansuoto kūno kava, kuriame išryškės karamelės, cinamono bei kedro akcentai, o juos lydės lengvos citrusinės natos.

      Kava iš Pietų Amerikos

      Aukščiausios kokybės kava pagal Jūsų skonį – „HotCup“

      Kavos pasaulis žavi ir intriguoja, bet vis dar kelia daugybę klausimų? „HotCup“ kavos profesionalų komanda pasiruošusi jums atskleisti visą kavos magiją – patarsime ir padėsime išsirinkti jūsų skoninius lūkesčius geriausiai atitinkančią kavą. Tiek į biurą, tiek į namus!

      Mūsų asortimentą sudaro šviežiai skrudinta malta kava ir šviežiai skrudintos kavos pupelės.

      Na, o jei norite tiesiog mėgautis ir negaišti savojo laiko, patikėkite visą kavos stalelio priežiūrą mums. Pasirūpinsime, jog jūsų biure ar namuose niekada netrūktų aukščiausios kokybės kavos, o jai gaminti skirti kavos aparatai veiktų be priekaištų.

      Kitos „HotCup“ paslaugos:

      • Degustacinių kavos renginių organizavimas.
      • One Stop Shop paslaugos jūsų biuro virtuvėlei – viskas, kas reikalinga, iš vieno tiekėjo. Pasirūpinsime kava ir jos priedais, užkandžiais ir gardėsiais, šviežiais vaisiais ir visais kitais biuro virtuvei reguliariai reikalingais dalykėliais.

      Susisiekite su „HotCup“ komanda! Mūsų kontaktus rasite ČIA.

      Nerijus Aleškevičius

      Komentarai

      http://slkjfdf.net/ – Egifuga Evaloky bty.ejhs.hotcup.lt.mjy.dh http://slkjfdf.net/

      agaboloekqeh birž. 02, 2021

      http://slkjfdf.net/ – Ofozonel Asuqhu dqe.ttaf.hotcup.lt.zos.yr http://slkjfdf.net/

      auhebieq birž. 02, 2021

      Parašykite komentarą